2024 KPSS'de Yürüteceğimiz Çalışmalar

 
 

Dersler Nasıl İşlenecek? 

Alanında uzman öğretmen arkadaşlarımızla birlikte haftalık sizlere göndermiş olduğumuz programlarla birlikte startı vereceğiz ve her hafta düzenli olarak işlenen dersler kayıt altına alınacak. Bu dersler gerek hocalarımızın özgün sorulara gerekse çıkmış sınav soruları ile desteklenecek şekilde içeriğin aktarımı sağlanacaktır. Bu ders anlatımları süresi içerisinde derslerimiz kayıt altına alınacak daha sonrasında dersi kaçırmanız durumunda bu derslerimizi isterseniz hızlandırarak izleme şansı yakalayacaksınız. Bu sürede canlı ders paketi alan öğretmen arkadaşlarımıza aynı zamanda daha ileriden gitmek istiyorlarsa 2023 yılında ders kayıtları da hediye edilecektir. Ders anlatımlarımız tamamıyla çıkmış sınav soruları ve hocalarımızın özgün sorularıyla desteklenecek şekilde işlenecektir.

Rehberlik Hizmetini Nasıl Yürüteceğiz?

Eğitim Uzem’in kurulma amaçlarından bir tanesi sadece ders anlatımlarının gerçekleştirilmiş olduğu bir sistem kurmak değildir. Çünkü şunu biliyoruz KPSS'de başarıya giden yol sadece çok çalışmaktan geçmez. KPSS'de başarıya giden yol doğru ellerde doğru yönlendirmeler ve doğru ders çalışılmasıdır. Bizler sizlere iki haftada bir, ayda bir yapmış olduğumuz rehberlik çalışmalarıyla ve kurmuş olduğumuz rehberlik sistemiyle sizlere istediğiniz her an bu hizmeti sağlayacağız. Bunu yaparken haftalık olarak sizlere ders çalışma programları göndereceğiz. Bu çalışma programları haftalık Eğitim Uzemde işlemiş olduğunuz dersler doğrultusunda sağlanacaktır. Dolayısıyla rehberlik servisi sizlerle yapmış olduğu görüşmelerle bu programı uygulayıp uygulamadığınızı, bu programı uygulayamıyorsanız altında yatan etmenleri, hangi derste geri kaldığınızı, hangi derse nasıl çalışmanız gerektiği noktasında sizlerle görüşmeler yaparak bu süreci sağlıkla atlatmanızı sağlayacaktır.

Amacımız öncelikle sağlam ve nitelikli bir rehberlik hizmeti ile sizlerin ders çalışmasını destekleyebilmek. Bu süre içerisinde herhangi bir psikolojik noktada sıkıntı yaşadığınızda, stresle baş edemediğiniz takdirde hemen sizlere psikoloğumuzla bir randevu ayarlıyoruz ve bu randevu sonucunda daha profesyonel bir elden destek almanızı sağlıyor ve uzaktan eğitim platformlarında bir ilk diyoruz. Yeni kurmuş olduğumuz ve Pomodoro tekniğinden esinlenerek ortaya koymuş olduğumuz bir kütüphane saatimiz vardır. Kütüphane saatinin kurulma sebebi motivasyon kaybı yaşayan, disiplinli bir şekilde ders çalışma alışkanlığı kazanamayan, hiperaktivesi olan, dikkat dağınıklığı olan arkadaşlarımızı masa başına oturabilmek. Haftada her gün saat 10:00 ile 17:00 arasında rehber danışman hocamızla birlikte dersleri işlemiş olduğumuz platform üzerinde buluşuyoruz. Bir saat ders 15 dakika ara olacak şekilde o gün nasıl çalışmanız gerektiği noktasında sizler rehber hocamız tarafından yönlendirilerek, 17'ye kadar masa başına oturmanızı ve disiplinli bir şekilde ders çalışma alışkanlığınızı kazanmanızı sağlıyoruz. Kütüphane saatinin en önemli amaçlarından bir tanesi sizlerle birlikte bir dostluk ortamı kurmak bir aile ortamı kurmak ve bu aile ortamında kendinizi güvende hissederek ders çalışma stratejilerini Aslında sizlere öğretebilmek. Ara sıra kütüphane saatinde beni de göreceksiniz. Ben de arkadaşlar sürece sizlerle birlikte dahil olacağım. Bunun yanı sıra ders programlarını her hafta sizlere yollayacağız ve her hafta yollamış olduğumuz bu ders programlarına uygulayıp uygulayamadı uygulamadığınız rehberlik birimi tarafından kontrol edilecektir.

Türkiye Geneli Denemelerini Nasıl Uygulayacağız?

Uzaktan eğitim platformları üzerinde uygulayacağımız Türkiye geneli denemeler bizler tarafından yani ana ders hocaları tarafından uygulanacak. Daha sonrasında deneme sonuçlarınız yine rehberlik birimi tarafından değerlendirilecektir. Özellikle birkaç Türkiye geneli denemesi yapıldıktan sonra net ortalamalarınızda, netlerde düşüklük varsa artış varsa bunlar değerlendirilecek ve rehberlik birimi tarafından tekrardan aranarak denemelerde yapmış olduğunuz hatalar ya da teknik olarak yapmış olduğunuz sıkıntılar noktasında yönlendirme yapılacaktır.

Genel Tekrarları Nasıl Uygulayacağız?

Genel tekrarlar haziran ya da temmuz ayı itibariyle gerçekleşecektir ve genel tekrarlarımız gerçekleşirken çıkmış sınav soruları çözümleriyle desteklenmiş bir genel tekrar sizlerle birlikte olacaktır. Bizim genel tekrarlarda öncelikli amacımız her zaman çıkmış sınav sorular olacaktır. Dolayısıyla genel tekrarlarda tekrardan çıkmış sınav sorularının analizi gerçekleşecek şekilde bir konu anlatımı sağlanacaktır. İndeks Akademi hocalarımızın hem ders notları hem de soru bankaları sizlere ulaştırılacaktır. ÖABT'de hocalarımızın PDF ders notları ve 2024 yılı kaynakları hocalarımız tarafından değerlendirildikten sonra bir soru bankası dersler başlamadan bir hafta öncesinde gönderimi adreslerinize sağlanacaktır.

Program Başla Bitir mi?

Bizler her alan için iki ya da üç dersle başlayacağız. Bu iki üç ders bittikten sonra programa diğer dersleri ekleyeceğiz. Ancak hazırlamış olduğumuz ders çalışma programlarında biten dersler her hafta yine programlarınızda olacak. Sarmal mantığa göre konuların tekrarını destekleyecek şekilde sizlere ders çalışma programları hazırlayacağız. WhatsApp grupları kuracağız bu WhatsApp gruplarında ana ders hocalarınızın sizin sorularınızın yanıtlamasını sağlayacağız. Aynı zamanda kendi aranızda birbirinizin sorularını yanıtlamanızı sağlayarak kalıcı ve etkili öğrenmelerle sürecini destekleyeceğiz. Ama WhatsApp gruplarında öncelikle amacımız dersinize giren hocalarınızla birlikte iletişim halinde olup onların süreç içerisinde yine gerek soru çözümleri ile gerekse süreç içerisinde motivasyonlarıyla o WhatsApp gruplarında sizleri desteklemesini sağlayacağız.

Ödevlendirme Nasıl Olacak?

Her ünite bitiminde öğretmenlerimiz tarafından sizlere bir ödev verilecek ve sonrasında bu ödevleri yapıp yapmadığınızın da kontrolü sağlanacak ve ödevleri sürekli yapamadığınız takdirde ya da yapamadığınız takdirde bu durum rehberlik servisine bildirilecek ve rehberlik servisi tarafından bu noktada sizler aranacaksınız. Derslerimiz dediğimiz gibi kayıt altında olacak. Dersleri kaçırdığınız takdirde sonrasında yine izleme şansı yakalayacaksınız.

Süreçte Sizi Yalnız Bırakacak Mıyız?

Hayır. 1 yıl boyunca gerek rehberlik olsun gerek psikolojik destek olsun gerekse de aylık olacak şekilde sizlerle birlikte seminer düzenleyeceğiz. Her ay bir seminer konumuz olacak. Bu seminer konumuz sınavın başlangıcı ve sınava yakın zamanlarda, konular sizlerin ihtiyaç duymuş olduğu konular üzerinde gerçekleşecektir. Bir seneyi böyle atlattıktan sonra başarı yakaladığınız andan itibaren de tercih danışmanlığını yine Eğitim Uzem’in ailesinden bir fert olarak yine sizlere ücretsiz olarak yer vereceğiz. Şunu unutmayın Eğitim Uzem sadece konu ve soru çözümleri ile desteklenmiş bir uzaktan eğitim platformu değildir. Eğitim Uzem’in ana kuruluş amacında dershaneyi evlerinize taşıyarak sizlerin bir aile ortamında özellikle programlar ve çalışma stratejileriyle desteklenmiş bir hizmeti sizlere sunabilmektir.

O zaman ben de bu ailede olmak istiyorum diyorsan sen de gel bize katıl diyoruz. Kendinize iyi bakın. Sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle.

 


 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.